20 Πρακτικές Απλές Λύσεις με Μεγάλη Διακοσμητική Αξία…

Καλάθια από Ψάθα, Ξύλο και Υδρουάκινθο.


Καλάθια από γήινα υλικά, Διαφορετικές υφές που μας θυμίζουν τη σύνδεσή μας τη Φύση και αφήνουν να πλημμυρίσει το χώρο, το φως της Άνοιξης.


Οργανώστε το χώρο σας, γεμίστε τον με εντυπωσιακές διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Μύρισε Άνοιξη … Η μέρα σιγά σιγά μεγαλώνει, η φύση αρχίζει να γεμίζει χρώματα και το σπίτι μας χρειάζεται να προσαρμοστεί σε αυτή την αλλαγή. Είναι η πιο κατάλληλη περίοδος να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας, μαζί με τη διάθεσή μας. Τα καλάθια αποτελούν ιδανική πρόταση διακόσμησης για τους ανοιξιάτικους μήνες, καθώς δίνουν μια ιδιαίτερη, δροσερή εικόνα και ταιριάζουν εύκολα σε κάθε στυλ σπιτιού. Μπορείτε να τα ακουμπήσετε στο πάτωμα, να τα βάλετε πάνω στα ράφια ή το τραπέζι σας. Κρεμιούνται ακόμα στον τοίχο ως διακοσμητικά για ένα πιο ethnic αποτέλεσμα.


Τη διαφορά πάντα την κάνουν οι λεπτομέρειες.

Ένα ψάθινο ή ξύλινο καλάθι μπορεί από μόνο του, να τραβήξει το βλέμμα και να ξεχωρίσει ακόμα και σαν το κύριο διακοσμητικό του δωματίου. Οι διακοσμητικές τάσεις και η σύγχρονη καθημερινότητα επιτάσσουν την πρακτική Less is More, όπου η Απλότητα συνδυάζεται με τη Χρηστικότητα και την Ησυχία από το θόρυβο που έχουμε γύρω μας. Έτσι, τα καλάθια εκτός από rustic νότες, δίνουν extra αποθηκευτικές λύσεις και βοηθούν στην οργάνωση και τακτοποίηση των πραγμάτων μας.


Γιατί επιλέγουμε Καλάθια, αποτελούν ιδανικά στοιχεία της διακόσμησης  του σπιτιού μας;

Σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, που δικαιολογούν τη χρήση τους από τους μεγαλύτερους interior designers.
  • Δεν έχουν μεγάλο όγκο, είναι ελαφριά και μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε κάθε σημείο του σπιτιού.
  • Τα βρίσκουμε σε διάφορα υλικά και αποχρώσεις από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε και να τα ταιριάξουμε με το προσωπικό μας στυλ.
  • Πλεγμένα τις περισσότερες φορές στο χέρι, μπορούν να πάρουν εύκολα πολλές όψεις, να προσαρμοστούν και να εξυπηρετήσουν ποικίλες λειτουργίες.
Η Inde.gr σας παρουσιάζει μερικές προτάσεις με όμορφα καλάθια που μπορούν να μας βοηθήσουν με τη διακόσμηση, αλλά και να σας λύσουν τα χέρια με την αποθήκευση του σπιτιού μας. Προτάσεις για κάθε χώρο, για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα ακόμα και το μπάνιο. Γεμάτα ή άδεια.


Καλάθια στην εξώπορτα

1. Η είσοδος του σπιτιού σας είναι το πρώτο σημείο που καλωσορίζει όσους σας επισκέπτονται. Η ιδέα ενός καλαθιού με ανοιξιάτικα λουλούδια να κοσμεί την εξώπορτα σας δίνει ένα όμορφο καλωσόρισμα στους επισκέπτες σας.

Στην είσοδο του σπιτιού:

2. Χρησιμοποιήστε ένα χρήσιμο καλάθι στο τραπεζάκι της εισόδου του σπιτιού σας, για να αποθηκεύσετε μικροπράγματα της καθημερινότητας σας, όπως τα κλειδιά σας και το πορτοφόλι σας.

3. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μεγαλύτερα καλάθια, για να αποθηκεύετε τα παπούτσια, τις τσάντες σας ή ακόμα και τις ομπρέλες σας, για τις ανοιξιάτικες μπόρες.


Στο σαλόνι

4. Βάλτε σε ένα καλάθι στο σαλόνι σας τα περιοδικά σας ή όσοι διαθέτετε τζάκι αποθηκεύσετε σε ένα καλάθι τα ξύλα, για τις πιο κρύες βραδιές. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πολλές επιλογές που σας δίνει το κατάστημά μας, για να επιλέξετε ποια ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας χώρο.

5. Τοποθετείστε στη βιβλιοθήκη σας ψάθινα κουτιά με καπάκι για να προστατευτεί το περιεχόμενο τους από τη σκόνη, όπως παλιά άλμπουμ φωτογραφιών, κεράκια, cd ή άλλα μικρά χρήσιμα αντικείμενα. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά μεγέθη και σχέδια για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

6. Στο τραπεζάκι της τηλεόρασης μπορείτε να ακουμπήσετε ένα όμορφο, ψάθινο καλάθι μέσα στο οποίο θα αποθηκεύσετε τα καλώδια και τους φορτιστές από διάφορες συσκευές σας.

7. Βάλτε τις γλάστρες εσωτερικού χώρου σε όμορφα διακοσμητικά καλάθια ή τοποθετήστε μερικά μικρά φυτά σε κρεμαστά καλάθια πάνω από το γραφείο, δίνοντας μια άλλη νότα στο σπίτι.

8. Διαλέξτε κρεμαστές ψάθινες πιατέλες, μικρές, μεγάλες, σε διαφορετικές αποχρώσεις και φτιάξτε μια σύνθεση στον τοίχο πάνω από τον καναπέ ή τον μπουφέ σας. Ένα πραγματικό έργο τέχνης. Στο κατάστημά μας θα βρείτε αμέτρητες επιλογές για να διακοσμήσετε μοναδικά τους τοίχους του σπιτιού σας. Σας δείχνουμε μερικές από τις επιλογές σας.


Στην κουζίνα

9. Αξιοποιήστε τον κενό χώρο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Τοποθετήστε εκεί μερικά καλάθια για να αποθηκεύετε πράγματα που χρησιμοποιείτε πιο σπάνια και να δώσετε ένα πιο ξεχωριστό στυλ στην κουζίνα σας.

10. Χρησιμοποιήστε μικρά καλάθια πάνω στο τραπέζι σας για το ψωμί ή τα φρούτα.

11. Οργανώστε τον πάγκο της κουζίνας σας, για να δείχνουν όλα τακτοποιημένα και καθαρά, με ένα πλατύ και χαμηλό καλάθι για να αποθηκεύσετε τα μπαχαρικά σας.

12. Αποθηκεύστε τρόφιμα, όπως κρεμμύδια και πατάτες σε καλάθια της αρεσκείας σας, ώστε να αερίζονται σωστά.

13. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τους κοινούς κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης με όμορφα καλάθια για να δώσετε μια ιδιαίτερη πινελιά στην κουζίνα σας.


Στο μπάνιο

14. Τοποθετήστε πετσέτες για τους επισκέπτες σας, οργανώστε τα καλλυντικά και τα είδη φαρμακείου σας. Αποθηκεύστε το χαρτί υγείας ή το αποσμητικό της τουαλέτας σας μέσα σε μικρά, μπαμπού καλάθια και ακουμπήστε τα σε κάποιο ράφι ή ακόμα και πάνω στο πλυντήριο σας.


Στο παιδικό δωμάτιο

15. Τα ψάθινα καλάθια είναι πολύ χρήσιμα σε ένα παιδικό δωμάτιο. Διαλέξτε καλάθια σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια, ώστε τα παιδιά σας να μπορούν να τακτοποιούν εκεί τα παιχνίδια τους, να τα ομαδοποιούν, για να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται τι. Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε εκεί τα υλικά για τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες σας.  


Στην κρεβατοκάμαρα

16. Τοποθετήστε μεγάλα ψάθινα καλάθια σε μια γωνία της κρεβατοκάμαρας σας για να βάλετε μέσα τα άπλυτα ρούχα ή να αποθηκεύσετε έξτρα κουβέρτες και μαξιλάρια.

17. Ιδανική λύση είναι τα μικρότερα τετράγωνα καλάθια για να τακτοποιήσετε ρούχα ή παπούτσια μέσα στην ντουλάπα σας ή κάτω από το κρεβάτι.

18. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε  καλάθια για να αποθηκεύσετε στην ντουλάπα σας τον χειμερινό σας εξοπλισμό, όπως μαντήλια, καπέλα, γάντια κ.λπ.

19. Αποθηκευτικός χώρος που δεν θα θέλετε να κρύψετε. Φτιάξτε μια σύνθεση από μικρά ψάθινα καλαθάκια στο κομοδίνο σας για τα κοσμήματά σας, ώστε να μην μπερδεύονται και να είναι πάντα τακτοποιημένα.

20. Τέλος, για όσους έχετε μικρούς τετράποδους φίλους στο σπίτι μπορείτε να αγοράσετε ένα όμορφο, χαμηλό, ψάθινο καλάθι. Δημιουργήστε μια ζεστή και άνετη φωλίτσα για το ζωάκι σας.


Οι ιδέες είναι πολλές και ξεχωριστές όσο οι ανάγκες σας. Επιλέξτε ανάμεσα στις αμέτρητες προτάσεις της συλλογής μας και κάντε το χώρο σας ιδιαίτερο, λειτουργικό και φιλόξενο.


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε. Θα χαρούμε να ακούσουμε και τις δικές σας ιδέες αξιοποίησης καλαθιών.


Καλάθια Αποθήκευσης: Οικονομικές λύσεις για Ακριβά γούστα.