Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη, παραδοσιακά η αγαπημένη γιορτή των καλοφαγάδων. Μια μέρα που απαιτεί καλή παρέα, καλό κρασί και φυσικά καλοψημένο κρέας! Ας «συνο-ψήσουμε» λοιπόν τα απαραίτητα, αυτά που δεν πρέπει με τίποτα να λείψουν από το σπίτι σου και από το τραπέζι σου αν θες ένα επιτυχημένο τραπέζι Τσικνοπέμπτης.

No ψησταριά; No problem!

Παραδοσιακά η Τσικνοπέμπτη απαιτεί ψησταριά, χωριό ή αυλή και έμπειρο ψήστη. Παρόλα αυτά, υπάρχει λύση και για εμάς που γιορτάζουμε στο διαμέρισμά μας στην πόλη. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα ψησταριάς ή εξωτερικού χώρου το μόνο που χρειάζεστε είναι μια γκριλιέρα ή ένα ηλεκτρικό γκριλ. Φέρε τις μυρωδιές και τις γεύσεις του barbeque στο σπίτι σου εύκολα και γρήγορα όπου και αν είσαι!
 

 


Πατάτα τηγανητή, σωστή μόνο ζεστή!

Δεν το λέμε εμείς, είναι άγραφος νόμος. Η τηγανητή πατάτα πρέπει να είναι πάντα παρούσα στο Τσικνοπεμπτιάτικο τραπέζι για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Φυσικά με τέτοια ζήτηση αναγκαία είναι μια φριτέζα. Μην ταλαιπωρηθείς με τηγάνια, ορθοστασία και αναμονή, απλά άσε την φριτέζα να κάνει την δουλειά για εσένα..

Φριτέζα Βαθιά Με Κάδο 2.5lt 1800W Λευκό VOX FT5318

Φριτέζα Βαθιά Με Κάδο 2.5lt 1800W Λευκό VOX FT5318
Κωδικός:15280013

Από 95.19€  μόνο 63.98€ 

Φριτέζα βαθιά VOX FT5318 με χωρητικότητα 2.5lt, Εσωτερικά Σώματα από Ανοξείδωτο Μέταλλο και Θερμοστάτη. Το εξωτερικό του παραμένει κρύο, είναι ασφαλές για πλυντήριο, εύκολο στη χρήση και έχει μεγάλο διάφανο παράθυρο.


Μη ξεχνάμε τους χορτοφάγους φίλους μας!

Ναι, οι περισσότεροι δεν θα αγγίξουμε την σαλάτα. Πρέπει όμως να λάβουμε υπ όψιν και τους χορτοφάγους φίλους μας που βρίσκονται ανάμεσά μας. Για αυτό συμπεριλαμβάνουμε 2-3 σαλάτες για ποικιλία που θα δώσουν χρώμα στο τραπέζι μας. Προτείνουμε ψητά λαχανικά, μια σαλάτα με λάχανο καρότο και εννοείται μαγιονέζα και μια απλή μαρουλοσαλάτα για την δροσιά! Tip: Επένδυσε σε ένα οικονομικό σετ σαλατιέρας και αλατοπίπερου που ομορφαίνει το τραπέζι και εντυπωσιάζει!
 

PW5/GREY ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ 23cm - Oriana Ferelli®

PW5/GREY ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ 23cm - Oriana Ferelli®
Κωδικός:PR00410523

Από 14.35€  μόνο 9.19€ 

PW5/GREY ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ 23cm - Oriana Ferelli®

DEEP BLUE 20254-63 ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ 23x6cm - Oriana Ferelli®
Κωδικός:PR20254625

Από 14.31€  μόνο 9.16€ 

 

 


Όλοι οι καλοί (να) χωράνε!

Έχει συμβεί σε όλους μας μια παρέα να ξεκινάει με 5 άτομα και να καταλήγει με 20. Φυσικά όλοι οι καλοί χωράνε! Οπότε φροντίζουμε να μην στριμώχνουμε τους καλεσμένους μας και επενδύουμε σε ένα τραπεζάκι για να τιμήσουμε την παρέα και να χωρέσουμε την τεράστια ποικιλία κρεάτων. Μην τρομάζεις όμως, μπορούμε να πάμε σε κάτι οικονομικό αλλά αξιόπιστο όπως οι επιλογές της Artelibre ή να επενδύσουμε σε κάτι εντυπωσιακό όπως της Liberta.
Tip: Επένδυσε σε ένα πτυσσόμενο τραπέζι που εξυπηρετεί σε κάθε περίπτωση που χρειάζεται έξτρα χώρος για τους καλεσμένους σου και είναι εύκολο στην αποθήκευση.


Μου ‘κοψε!

Μην ταλαιπωρείς τους καλεσμένους σου με μαχαίρια που δεν κόβουν. Τα μαχαίρια κρέατος είναι φτιαγμένα για μια ημέρα που γιορτάζει η κρεατοφαγία! Είναι μια πολύ οικονομική και πρακτική λύση που θα αφήσει τους καλεσμένους σου χορτασμένους και λιγότερο εκνευρισμένους. Αντίστοιχα, μην ταλαιπωρείς τον εαυτό σου μια τέτοια μέρα με μαχαιράκια σαλάτας. Ένα σετ από μαχαίρια με ανοξείδωτο ατσάλι θα κάνει την προετοιμασία και το ψήσιμο του κρέατος πολύ πιο εύκολα για εσένα.


Παραδοσιακό τραπεζομάντηλο για το καλό!

Φτιάξε νοσταλγική ατμόσφαιρα ταβέρνας ή χωριού με ένα κλασσικό, παραδοσιακό τραπεζομάντηλο. Εξάλλου, είναι  αποδεδειγμένο ότι τα κοψίδια έχουν καλύτερη γεύση στο τραπεζομάντηλα της γιαγιάς!
Tip: Άλλαξε τα καλά σου τραπεζομάντηλα με ένα αλέκιαστο, για να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη μετά το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!

 

 

Κρασί, μπύρες, γενικά ποτά να ρέουν!

Φυσικά από το τραπέζι δεν θα λείψουν τα παραδοσιακά ποτά που συνοδεύουν τέλεια το μενού της Τσικνοπέμπτης. Ένα σετ κρασιού με κομψά ποτήρια και μια κανάτα με κρύσταλλα Βοημίας απογειώνει το τραπέζι και ευχαριστεί τους λάτρες του κρασιού. Μην ξεχάσεις μεγάλα ποτήρια μπύρας καθώς και καραφάκια για ρακί, τσίπουρο, ή ούζο ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος!
 


Πόσα κιλά τζατζίκι;;;

Πρωταγωνιστής ενός σωστού ελληνικού τραπεζιού, και ο καλύτερος φίλος του κρέατος είναι φυσικά το τζατζίκι. Για πετυχημένο, παραδοσιακό τζατζίκι προτείνουμε την συνταγή της Αργυρώς! Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και μια νόστιμη, κλασσική τυροκαφτερή αλλά και μια γλυκιά και καπνιστή barbeque σως ώστε να καλύψουμε και τους πιο απαιτητικούς.
Tip: Χρησιμοποίησε ένα σετ από μπολ για να δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο look και να διακοσμήσεις το τραπέζι σου.
 


Τυριά, τυριά, τυριά!

Στο εξωτερικό το ονομάζουν charcuterie board, εμείς το λέμε ποικιλία τυριών! Άλλο ένα απαραίτητο συστατικό για ένα επιτυχημένο τραπέζι Τσικνοπέμπτης. Το κίτρινο τυρί και η φέτα συνδυάζονται υπέροχα με τα καλοψημένα κρέατα και τις πατάτες. Tip: Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο ξύλο κοπής ή έναν δίσκο σερβιρίσματος για να προσθέσεις όλα σας τα τυριά και στόλισε με ελιές, ψωμάκια και δεντρολίβανο για να εντυπωσιάσεις!
 


Υπάρχει πάντα χώρος για γλυκό!

Τελευταίο και καλύτερο σε κάθε τραπέζι έρχεται το επιδόρπιο. Στην περίπτωση της Τσικνοπέμπτης και μετά από τόσο κρέας προτείνουμε μια μεγάλη πιατέλα με φρούτα για το ξεκίνημα. Φυσικά τα φρούτα δεν είναι γλυκό, οπότε θα  συνεχίζουμε με ένα κανταϊφι με κρέμα γαλακτομπούρεκο που συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα μας σιροπιαστά. Αν είστε της σοκολάτας (και ποιος δεν είναι) θα προτείναμε μια κλασσική σοκολατόπιτα με ένα παγωτό βανίλιας για να μας δροσίσει μετά το φαγητό. Ανεξαρτήτως επιλογής, στην inde θα βρεις όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσεις το τέλειο γλυκό.
 


Αυτά είναι μόνο κάποια απαραίτητα από εμάς,  τους καλοφαγάδες της inde.gr. Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας έδωσαν έμπνευση και όρεξη για να ετοιμάσετε το πιο νόστιμο και επιτυχημένο τραπέζι για τους καλεσμένους σας. Καλή Αποκριά!