Ήρθε ο καιρός για τα 2 hotspots κάθε σπιτιού, Χαλιά & Κουρτίνες.

Έτσι, περνώντας το ΣΚ έξω από πολυκατοικίες άκουγες να σέρνονται έπιπλα από τη μια μεριά στην άλλη, ένα είδος εσωτερικής μετακόμισης… Τελικά καταλήξαμε, να καταγράφουμε ανάγκες, ελλείψεις αλλά και τη διάθεσή μας για ανανέωση, βρε αδερφέ, στο μοναδικό χώρο που θα απολαύσουμε για άλλον ένα χειμώνα!

Πρέπει να επενδύουμε σε ατμόσφαιρα θαλπωρής που θα ζεστάνει τη διάθεσή μας.
Ας ξεκινήσουμε με το φλέγον θέμα της εποχής, τα Χαλιά

Η αναγκαιότητα για ντύσιμο του σπιτιού με το που κρυώνει σιγά-σιγα ο καιρός είναι πιο επιτακτική από ποτέ, αφού θα περάσουμε ατελείωτες ώρες εντός και η θέρμανση μας θα είναι απαραίτητο να επαναπροσδιοριστεί με έξυπνους τρόπους εξοικονόμησής της.

Σας προτείνουμε χρήσιμα tips:

Βρεφικό Δωμάτιο, σημεία να δώσετε προσοχή:

 • Τα 3 must : Υποαλλεργικό, Aντιβακτηριδιακό, Oικολογικό.
 • Προτιμήστε ένα χαλί με στιβαρό και χαμηλό πέλος (11-12mm), για να προστατεύεται το μωράκι σας στα πρώτα του βήματα και τις πρώτες του πτώσεις.
 • Να θυμάστε ότι θα είναι το μόνο που θα αποφασίστε εξολοκλήρου, αφού το παιδάκι σας είναι πολύ μικρό για να διαλέξει. Απολαύστε το!

Παιδικό Δωμάτιο, αρχίζουν τα δύσκολα:

 • Το παιδικό δωμάτιο αποτελεί τον χώρο όπου το παιδί παίζει, εκφράζεται, ξεκουράζεται, τώρα και ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ. Έτσι, αποτελεί το δικό του προσωπικό χώρο που οφείλουμε να σεβαστούμε τις προτιμήσεις τους. Ξεκινήστε ένα παιχνίδι διαπραγματεύσεων, με σεβασμό.
 • Προτείνετε σχέδια που θα εξάψουν την φαντασία τους και ανεμπόδιστα θα αγκαλιάζουν ατελείωτο παιχνίδι πάνω τους.
 • Εδώ, το μέγεθος μετράει. Όσο πιο μεγάλο, τόσο καλύτερο για το παιδί. Όχι μόνο θα κρατάει το δωμάτιό του ζεστό, αλλά θα του προσφέρει και μια μεγάλη επιφάνεια για παιχνίδι.
 • Αν το δωμάτιο έχει ξύλινο πάτωμα, είναι όμορφο, ζεστό και φιλικό αλλά αποτελεί ενοχλητικό ηχείο για τους συγκάτοικους που βρίσκονται από κάτω. Επιλέξτε ένα χαλί με πέλος να απορροφά τους κραδασμούς γιατί το άκουσμα της τροχήλατης γραφείου πάνω στο ξύλο, μπορεί να επιφέρει νευρικό κλονισμό στον γείτονα.
 • Εύκολα στο πλύσιμο. Αντιστατικά για εύκολο σκούπισμα, με ανεξίτηλα χρώματα ώστε να αντέχουν πολλές πλύσεις και αλέκιαστα στους καθημερινούς λεκέδες.

Εφηβικό Δωμάτιο, τα ακόμα πιο δύσκολα…

 • Διαπραγματεύσεις και πάλι διαπραγματεύσεις.
  Φυσικά, ο χώρος είναι προσωπικός αλλά ας εισακουστεί και η δόλια μάνα που δεν μπορεί να σκουπίσει τα Shaggy χαλιά που αποτελούν στην καλύτερη κουμπαρά, στη χειρότερη εκτροφή άγριων ζώων στο πέλος τους.

Στην κουζίνα, ποτέ μοκέτα.

 • Μην χρησιμοποιήσετε χαλί γιατί είτε θα φτάσετε στα όρια της παράνοιας σκουπίζοντας το ανά δευτερόλεπτο είτε θα το βλέπετε και θα σιχαίνεστε που πατάτε. Η κουζίνα είναι ένας χώρος γεμάτος ζωής και δράσης, άρα χρειαζόμαστε ευκολία και χαλαρότητα. Τι πιο εύκολο από το σφουγγάρισμα.
 • Τέλος, χρήσιμα είναι τα πατάκια ή διάδρομοι μπροστά στο νεροχύτη που χώνονται στο πλυντήριο και γίνονται καινούρια.

Σαλόνι / Τραπεζαρία, εδώ σφραγίστε με τη δική σας αισθητική:

 • Επενδύστε σε ποιοτικά χαλιά που αντέχουν στον χρόνο. Συνήθως καλύτερης ποιότητας είναι τα πυκνά και σφιχτότερα δεμένα χαλιά ή μοκέτες.
 • Ένα ανοιχτόχρωμο χαλί θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο και φωτεινό, ενώ τα σκούρα χαλιά δημιουργούν μία «ζεστασιά» και έχουν λιγότερη ανάγκη για συνεχή καθαριότητα.
 • Προσοχή στη διάσταση. Συνήθως σε ένα σαλόνι στρώνουμε το 1,60 επί 2,30 ή το 2,00 επί 2,50 ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος μας. Tα χαλιά πρέπει να απέχουν 20-25 cm από τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος αναπνοής. Στην τραπεζαρία, το συνηθισμένο μέγεθος είναι 2,00 x 3,00 ή 2,50 x 3,00, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου.
 • Νέο trend, η τάση του layering, τοποθετήσετε διάφορα χρωματιστά χαλιά, όπως η τοποθέτηση γιούτας στο μεγάλο χαλί, για να προσθέσετε ένα boho style στο χώρο.